Sedeko Mimarlık Frederick Fisher Partners

Sedeko Mimarlık Frederick Fisher & Partners ile uluslararası alan olan işbirliğini Türkiye’de devam ettirecek. Uluslararası ilk işbirliği antlaşmasını Frederick Fisher & Partners ile yapmış olan Sedeko Mimarlık, bu birlikteliği artık Türkiye projelerine de taşıyor. Frederich Fisher and Partners Grubu, Architectural Digest tarafından dünyaca ünlü 100 mimardan biri seçilmiş olması ile tanınıyor.

 Uluslararası “ilk” işbirliği antlaşmasını Frederich Fisher and Partners Grubu ile yapmış olan Sedeko Mimarlık, bu ilki Türkiye’deki projelere taşıyor. Global anlamda oldukça bilinirliğe sahip olan grup, Architectural Digest tarafından da dünyaca ünlü 100 mimardan biri seçilmiştir.

Frederick Fisher ve ortağı Josaph Coriaty, sanata verdiği önemin yanı sıra sanat ve mimariyi harmalayışı ile biliniyor. Amerika’da ve tüm dünyada başarılı çalışmalara imza atmış olan olan bu iki isim, uluslararası arenada çok sayıda önemli ödülün sahibi olmayı da başarmış bulunuyor. Resim eğitimi almış olan Frederick Fisher ve ekibinin çalışmalarında bu özelliğin mimari yansımaları çok etkileyici bir tasarım olarak öne çıkıyor. Öyle ki grubun mimari projelerinin temasında tablo görüntüsü veren mimari tasarımlar oldukça yer tutuyor.

FREDERİCK FİSHER AND PARTNERS

Frederich Fisher and Partners Grubu’nun mimari çalışmaları arasında müzelerin yanı sıra son yıllarda minimal mimarinin doğayla içiçe geçmiş örnekleri bulunuyor ve doğayı koruyan özellikleri  ile  kendilerine hayran bırakıyorlar. Los Angeles’da yaşayan mimari grup, Hollywood starlarının yaşadıkları villaların yanı sıra Beverly Hills’deki birçok önemli projeye imza atmış bulunuyor. Ayrıca dünyanın birçok şehrinde de çok sayıda sanat merkezi ve müzenin mimari projeleri kendilerine ait. Frederick Fisher and Partners ile Sedeko Mimarlık’ın gelecekteki projelerde daha çok işbirliği yapmalarını sağlayacak olan bu adım, Sedeko ekibi tarafından heyecan verici olarak nitelendiriliyor.

_

Sevinç Ormancı: “Dünyanın en önemli grupları ile işbirliklerimiz var”

Şirketleri ve ortaklıkları hakkında açıklama yapan Sedeko Mimarlık Kurucusu & Yüksek Mimar Sevinç Ormancı: “Sedeko Mimarlık olarak ilk işbirliği antlaşmamızı Frederick Fisher yapmıştık. Bunun yanı sıra işbirliği antlaşması imzaladığımız diğer gruplara da kısaca değinirsek Berlin metrosu mimarlarından Oliver Colignonun; futuristik mimari çalışmaları ile dikkat çeken ve Brad Pitt’le de mimari projelerde birlikte çalışma kararı alan Graft Grubu’nu öncelikli olarak verebilirim. Bir diğer mimari grup ise AB’den yeşil mimari çalışmalarından dolayı ödül alan, doğayla  bütünleşmiş mekanlara imza atan aristokrat Lord Rothshieldin mimarı İspanyol Mimar Javier Barba-BC Studio ile New York’daki Trump Otel’in mimari grubu Pjar Alan Ritchie & Philip Johnson olarak sıralanmaktadır” diye konuştu.
“Sevinç Ormancı, yeni işbirlikleri kapsamında inşaat firmaları ile görüşmelerimiz devam ediyor”

Yukarıda ismi geçen, uluslararası başarılı projelere imza atmış ünlü mimari gruplarla işbirliği antlaşmaları imzalamış olan Sedeko Mimarlık’ın yapmış olduğu antlaşmaların içeriği gökdelenlerden AVM’ye, müzelerden büyük ölçekli projeler ve kentsel dönüşüm çalışmalarına kadar uzanıyor. Sevinç Ormancı, Türkiye’de gerçekleşmesi hedeflenen mega projeler ve kentsel dönüşüm projeleri için inşaat firmaları ile görüşmelerin devam ettiğine vurgu yapıyor.

Frederick fisher kopya


sse sss ssw

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *