2015 KIŞ SEZONUNDA MAKSİMALİST ÇİZGİLER..

Öncelikle 2015 yılının kış tasarım trendine ve modasına uymak için geçmiş dönemlere bakmanız yeterli.2006 yılında yükselişte olan detaylarda abartıyı yansıtan maksimalist çizgiler hala başrolde, tarz olarak ister doğayı çağrıştıran çiçek desenlerin olduğu 60’lı 70’li yıllarda ister uzakDoğu’yu çağrıştıran ve ruhsal dengemizi sağlayan mekanlarda olsun abartıya kaçabilirsiniz. 60’lı -70’li yılları tekrar yaratacaksınız canlı parlak renkli kumaşlar seçmeyi ihmal etmeyin. Abartıya kaçarken mobilyanın,aksesuvarın, duvar kağıdının ve perdenin renk ve detayında birbirlerine uyum sağlamasına özen gösterin. Parlak renklerin yanı sıra siyah ve beyazdan özellikle siyahı seçebiliriz. Bu iki rengi birlikte kullanarak tasarımda dengeyi de sağlayabiliriz. Ayrıca zıtlıklar üzerine oynamak da münkün. Büyük küçük, rüstik şık, konservatif kitsch,modern barok, modern ampir ,siyah beyaz vs…Önemli olan birebir her desenin rengini ve materyalini tamamlayacak kontrastı ve ‘ton in ton’u bulabilmek.
2006 yılının son aylarında stillerde yükselen trendin en can alıcı noktası renkler…Siyah beyazın dengesinin yanı sıra en dikkat çeken renkler kobalt mavisi ile oranj gibi sıcak olanlar ya da canlı kırmızılara, pembelere, parlak yeşillere kontrast olan fuşya, turuncu,mor ve lila …Cömertçe kullanıkdıkları renk paletinde en çok ilgiye ise altın varak ve çelik gümüş çekiyor.

1

2 sayfaa

son resim

resim
Stillere geldiğimizde,geçmiş yıllardan barok ve ampirin ,modern çizgi gidiş gelişi en çok gelişte olanlar arasında olduğunu görüyoruz.Biedermeir ise düşüşte olan stillerden.Gerçek şu ki doğadan seçilen desenler ile doğadaki malzemelerin doğru kullanımı inanılmaz bir armoni yaratıyor.Doğayı çağrıştıran kumaşlarla döşediğiniz mobilyalar doğayı mekanlarınıza taşımanızı sağlıyor.Ayrıca bu yıl konservatif ile kitch çizgi arasında gidiş gelişleri de görmemiz mümkün…
Özetlemek gerekirse yükselen trend,yukarıda bahsedilen stiller olmasına karşın hayal gücünüzü kullanarak hiçbir sınıe tanımadan hoş eklektizmi olan sıcak,zengin görüntülü zıtlıkların olduğu ambiyanslar yaratabilirsiniz.Uzun lafın kısası,yeni yılın yükselen trendi,ruhumuza canlılık veren zenginliğin,lüksün ve zıtlıklar arası dengenin simgesi olan altın ile siyah ve kırmızı dengesinde bir yaşam tarzını yansıtıyor.Lüks yaşamda da var olan maksimalizmi vurgulayan avizeler,barok koltuklar varak altın…
2006 yılını genel olarak out ve inlere göre listelesek de her seçimi kendinize göre uygulayabilirsiniz .Gerçek kürk yerine imitasyon kürk benim seçimim mesala.. Doğanın etkilerini ve önemini vurgulamak adına kuş ve bitki desenlerinin olduğu patchworkun yanı sıra leopar desenli kumaşlar ve duvar kağıtları in. Ayrıca evlerinizin enerjilerini yükseltmek adına Cinlilere ait olan tabloları kullanmak da in.Sizin için bu özellikteki seçimlerimize ulaşmak için VETTA ile 03124689488 nolu tefonda bağlantıya geçin.

maksilismin yükselişi-1 maksilismin yükselişi-2

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *