LET’S RECREATE YOUR PLACES WITH THE ECOLOGICAL SYSTEM!

EKOLOJİK SİSTEMLE MEKANLARINIZI CANLANDIRALIM!

Size bu yazımızda mekanlarımızı projelendirirken mimarlar ve tasarımcılar için son yıllarda önemi her geçen gün daha fazla anlaşılmaya başlanan Ekolojik enerjinin önemini anlatmaya çalışacağız. Hepimiz doğanın birer parçasıyız. Hepimiz doğadan sahip olduğumuz farklı elementlerle birbirimizi tamamlıyoruz. Doğayı koruduğumuz zaman yaşamımızı da koruyoruz. Bu yazımızı da PopArt yazımız gibi uygulamalı ve planlı yaptık! Bu yazımız özellikle yaşamlarındaki enerjiyi olumlu yükseltmek isteyenler için! Bu sebeble bizi takip edip sosyal medya hesaplarımızdan bu yazımızı retweet ve repost yapan kişiler arasından yapılacak çekilişle seçilen birer kişinin gönderecekleri 50-100 mt2 planlarına kendilerinde var olan elementi tespit ederek, Y.Mimar Sevinç Ormancı danışmanlığında tasarlanan konsept planlama ya da isteğe göre feng shui çalışması yapıp yollayacağız.

2016 yılı doğaya geri dönüş modasının yoğun olarak yaşandığı bir yıl. Yeşil, toprak renkleri öncelikli olmak üzere doğadaki tüm renkleri, doğal malzemeleri kullanan bir akım olarak geldi. Sizin için yazdığımız bu yazıda konsept planlamadaki amacımız, mekanlarda doğal ortamlar yaratan, içeriği doğa, YEŞİL olan, ekolojik malzeme ile proje yaratmanın, mekanlarınızı canlandırmanın yaşamımız için önemine değinmek! Aslında mekanınızı canlandırarak yaşamımızı canlandırıyoruz. Doğanın gücünü mekanlarımıza aynı zamanda yaşamımıza taşıyoruz. Bu sebeble özellikle doğayı en çok hissettiren, doğanın yansımalarını mekanlarına taşımak isteyenler yazımız sizler için…

Doğadan alınmış desenler, bahar-yaz aylarında iç mekanları kişiselleştirmenin ve mekanlarımızda doğayı en güçlü hissetmenin en renkli yoludur. 

Sentetik malzemeden imal edilmiş bir döşemelik, plastik ile eşdeğerdir. Oturduğunuzda terletir ve rahatsız eder. Aynı zamanda statik elektrik ürettiği için havadaki tüm is, kir ve tozları üzerine çeker. Kendi kendini kirleten malzemelerdir. Ekolojik ürünler her ne kadar ülkemizde henüz ilgi görmese de, çevreye duyarlı üreticiler bu konulara duyarlı olduklarını göstermek adına, bu tarz ürünler üretiyorlar. Özel ormanlarda yetiştirilen geri dönüşümlü materyalleri kullanıyorlar. Ayrıca akrilik polyester gibi doğada yok olması zor olan malzemeleri kullanmaktan mümkün olduğu kadar kaçınıyorlar.

Natürel ürünler doğallığın vermiş olduğu mekanın sıcaklığını yakaladığı her dönem revaçta olmuş ve olacak ürünlerdir. Pamuğun rahatlığı, ketenin ferahlığı, ipeğin ve at kılının kendine has parıltısı, viskonun yumuşaklığı evinize farklı bir hava ve tarz katmaktadır. Kumaşların ve duvar kağıtlarının  renginin ve cinsinin doğru seçilmesi çok önemlidir, o odanın hangi amaca hizmet ettiği, odanın aldığı ışık hacmi, odanın büyüklüğü, bunların seçilmesinde en büyük etkenlerdir. Doğru seçimler harmoni, uyum içinde ortamlar yaratır. İçinde yaşayan insanlara huzur verir yaşamlarındaki enerjiyi yükseltir. Yaşamalarına başarıyı, sağlığı, mutluluğu getirir.

Yatak odalarında özellikle tavsiyemiz, duvar kağıdı olarak, duvar tekstilleridir ki bunlar aynı zamanda akustiktir. Yani ortamdaki çınlamaları ve uğultuları önler. Kumaş olarak tavsiyemiz natürel, yani sentetik içermeyen kumaşlardır. Duvar tekstilleri ve natürel kumaşlar, öncelikle sentetik içermediği için nefes alabilmekte ve statik elektrikte üretmediği için kir, is ve tozları üzerine çekmemektedir. Yağlı boyaların, plastik, polyester, PVC, akrilik ve vinillerin aksine kendi kendini kirletmemektedir

Doğanın gücünü yaşamımıza güzellikleriyle yansıtabilen mekanlarda gönlünüzce, sevgiyle, sağlıkla kalın…

EKOLOJİK1

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *